X
Bikini kompatibilis élvezetek
Bikini kompatibilis élvezetek
Legtöbben azt gondolják, hogy a "snack" kizárólag téli műfaj. Ülünk otthon sötét decemberi estéken, és burkoljuk a chipset a tévéhez, hiszen mi mást is tehetnénk. Szerintünk pedig a chips és a kréker (némi kreativitással) igazi tavaszi klasszikussá varázsolható. Hiszen mi sem illik jobban az újjászülető tavaszi természethez, mint a természetesség.
A chio natura krékerei
egyértelműen a természetesség jegyében születtek: csak természetes alapanyagokból készülnek, fő összetevőjük pedig a teljes kiőrlésű liszt.
Jó, persze, most azt mondod, hogy te tavasszal már nem nassolsz, inkább éhezel, hogy júniusban majd rád jöjjön a tavalyi bikinid.
Oké, mi meg azt mondjuk erre, hogy van egy jó hírünk! Nem kell fogyóznod, mert a Natura termékcsalád krékerjeivel sokkal hamarabb jól laksz, mint egy átlagos nassal, éppen a teljes kiörlésű gabona miatt. A tésztát hagyományos, kovászos eljárással kelesztik, ettől a kréker lazává és finom szerkezetűvé válik. A sós és a köménymagos ízesítésű mellett kapható „négymagvas” is: a nyers tésztába len-, szezám-, napraforgó- és tökmagot sütnek. A „Natura sült krumpliszeletek” pedig egy örök klasszikus: csak természetes összetevők, adalékanyagok nélkül, a héjában sütött vastag szeleteken tengeri só.
Most pedig megmutatjuk, hogyan lesznek az egyszerű krékerekből, chipsekből bikinikompatibilis tavaszi vitaminbombák.
Nagy Kékség snack-tál
(avagy tengeri sós kréker tonhalpástétommal)
Májusban az ember lánya már javában a tengerparti nyaralást szervezi, és miközben a repülőjegy foglaláshoz becserkészi élete párjának bankkártyáját, jókedvében fütyül, dalol és nassol. De nem akármit. 10 deka jó minőségű, olajos tonhalat szűr le, majd ugyanennyi vajjal, 1 gerezd fokhagymával, fél citrom levével, csipetnyi frissen őrölt borssal konyhai robotgépben krémesre aprítja. A pástétomot mini fagyiskanállal egyenként, félgömb alakban a krékerekre kanalazza. Minden gömböcske tetejére vékonyra szeletelt fekete olívabogyót, szintén vékonyra szeletelt citromcikket és 3 cm metélőhagymát rak.
”Red-Hot" falatok
(avagy köményes kréker chilis paradicsomdippel)
Az ember lánya tavasszal már Chili-lázban ég, hiszen kedvenc zenekarának, a Red Hot-nak 5 éve nem jelent meg nagylemeze, de idén nyáron kijön végre az új album. Ezért a funky metál rajongó asszony májusban a teljes kiőrlésű, köményes krékereket tálkába borítja, közben beteszi a lejátszóba a banda 20 éves klasszikusát, a Blood Sugar Sex Magik című lemezt. Feltekeri a volumét, azután 2 db kápia paprikát 200 fokos sütőben alaposan megsüt, majd megpucol. A kimagozott, szárazott paprikát késsel egészen apróra, már-már krémesre darabolja. 10 deka paradicsompürét kever hozzá, sózza és kávéskanálnyi morzsolt chilit kever bele. A mártogatóst a kréker mellé, kevés korianderzölddel megszórva kínálja, és mindeközben Anthony Kiedis izmos, tetovált felsőtestére gondol.
Popey & Olivia szerelemsalátája
(Natura chips-es tavaszi olívás-fokhagymás spenót)
Az ember lánya kimegy kosárral kezében a májusi piacra, és spenótot pillant meg a standon, mögötte egy bivalyerős, muszklis zöldségest, és persze rögtön felforr a vére, hiszen kacagó tavasz van. Hazarohan, és máris szerelemsalátát készít: egy evőkanál mustárból, két gerezd fokhagymából, egy tojás sárgájából, egy szardellafiléből, fél citrom levéből és 1 deci olívaolajból mártást készít. Ha túlságosan sűrű, akkor fél deci vízzel hígítja. 15 deka friss, ropogós, tisztított spenótlevelet összekever 8 deka chips-szel. A tálalás pillanatában meglocsolja a mártással, megszórja maréknyi parmezánforgáccsal és néhány félbe vágott koktélparadicsommal.