Tudástár
X
Kicsi a szezámmag, de annál értékesebb!
Kicsi a szezámmag, de annál értékesebb!
Ilyen esetekben mondják azt, hogy nem minden a külső! Kevesen gondolnák, hogy ez a kis magocska olyan értékes összetevőkkel rendelkezik, hogy bármelyik szuperélelmiszer megirigyelhetné!
A szezámmag elképesztő mennyiségű telítetlen zsírsavval büszkélkedhet, és több mint felét olaj teszi ki. Az A-, B1-, B2-, E-vitaminok jelentős mennyiségben sorakoznak benne, de a legjobb rész még csak most jön: a lecitin és a szezamin. Ezek a koleszterinszint szabályozásában és a szívünk védelmében segítenek.

Már 5000 évvel ezelőtt, az ókori Indiában is termesztették és nagyra becsülték, mert gyógyító, erőt adó és férfiasságot fokozó hatást tulajdonítottak neki. Számtalan módon felhasználható: pirítva, őrleményként, krémként, sózva (szezámsó) vagy hidegen sajtolt olaj formájában gazdagíthatjuk vele a péksütemények, saláták, és köretek ízvilágát.

A Gold Fischli termékünk titkos fegyvere a szezámmag, amely nemcsak aranybarna kinézetét teszi izgalmassá, hanem az egész ízélményt fokozza. A kemencében sült, ropogós aranyhalacskák könnyen beúsznak a szívekbe, hiszen amellett, hogy finomak, még a csomagolásuk is praktikus, így bárhova magaddal viheted őket: legyen szó munkahelyről, utazásról vagy kirándulásról!