Tudástár
X
Lencse, mint a hüvelyesek királya.
Lencse, mint a hüvelyesek királya.
Ez az aprócska mag egy igazi tápanyagbűvész, aki belevarázsolja az egészséget a tányérodba! Fehérje? Ó, bőven! Vitaminok? Sorban állnak benne! A diétázók kedvence? Naná, hisz könnyen összebarátkozik a vércukorszinttel. Nem véletlenül nagy a népszerűsége, hiszen már a kínai orvoslás is a méregtelenítés egyik legfőbb támogatójaként jegyezte.
A lencse az egyik legősibb kultúrnövény, amit már az ókor embere is művelt. Sokat utazott, míg eljutott hazánkig, egészen az Észak-Afrikai és a Közép-Ázsiai régiókból. A mai napig segíti a májműködést, az anyagcserét, a haj növekedését, illetve javítja látásunkat és még sorolhatnánk további jótékony hatásait.

De a lencse nemcsak egészséges, hanem változatos is. Van belőle barna, vörös, fekete, zöld és sárga, így a felhasználásának csak a képzeleted szab határt. Lehet belőle főzelék, saláta vagy akár a hétvégi összejövetelek kötelező chips alapanyaga.

A Chio Lentil Chips különlegessége lencseliszt alap, ami igazán roppanóssá és egyedivé teszi az ízélményt. Varázsereje abban rejlik, hogy 40%-kal kevesebb zsírt tartalmaz, mint egy klasszikus sós Chio Chips, így könnyedén elbűvöli azokat, akik megkóstolják. Fűszerezést tekintve az örök kedvencek, hagymás-tejfölös és paprikás ízekbe öltözött, így garantálva, hogy egy szem se maradjon a tálban. Úgyhogy ha még nem találkoztál vele, itt az ideje!