Tudástár
Lencse, mint a hüvelyesek királya.
Ez az aprócska mag egy igazi tápanyagbűvész, aki belevarázsolja az egészséget a tányérodba! Fehérje? Ó, bőven! Vitaminok? Sorban állnak benne! A diétázók kedvence? Naná, hisz könnyen összebarátkozik a vércukorszinttel. Nem véletlenül nagy a népszerűsége, hiszen már a kínai orvoslás is a méregtelenítés egyik legfőbb támogatójaként jegyezte.
Bővebben
A konyha polcaitól egészen az űrig!
A paprika már 300 éve jelentős szereplője a magyar konyhának, elterjedése óta számos magyar étel nélkülözhetetlen alapszínét biztosítja - legyen szó a klasszikus pörköltről, a paprikás krumpliról, vagy a színes lecsóról.
A paprika nemcsak a konyhában díjnyertes, gazdag C-vitamin-tartalmát a tudomány is elismerte. A-, K- és B6-vitaminokban bővelkedik, sőt, magas rosttartalommal is büszkélkedhet.
Bővebben
Kicsi a szezámmag, de annál értékesebb!
Ilyen esetekben mondják azt, hogy nem minden a külső! Kevesen gondolnák, hogy ez a kis magocska olyan értékes összetevőkkel rendelkezik, hogy bármelyik szuperélelmiszer megirigyelhetné!
Bővebben
Ah, a hagyma!
Ez a fenséges zöldség valódi sztár a magyar konyhában, de kevesen tudják, hogy a hagyma-imádat igazából évezredek óta tart. Már az ókori egyiptomiak is rajongtak érte, mégpedig jóval Krisztus előtt, 3200 körül!
Bővebben